Hvilken rammestørrelse skal jeg vælge til min cykel?

 • Dette afhænger altid af den tilsigtede anvendelse samt cykeltypen. Du kan finde en generel størrelsesberegner her.

  Find den rigtige størrelse til dig

  Har du fundet din drømmecykel på hjemmesiden, men er i tvivl om, hvilken stelstørrelse der er den rigtige for dig? Eller vil du gerne kende stelstørrelsen, så du kan filtrere efter den, når du leder efter dine foretrukne cykeltyper?

  I kun tre nemme trin kan du finde den perfekte stelstørrelse til dig baseret på dine kropsproportioner, den type cykel, du ønsker, og producentens stelgeometri.

  Trin1. Beregn dit indvendige benmål2. Vælg en cykeltype3. Finjustér med SmartfitTRIN 1: BEREGN DET INDVENDIGE BENMÅL

  • Først skal du bruge et målebånd og et vaterpas. Hvis du ikke har et vaterpas, kan du bruge en bog.
  • For at undgå at påvirke målene skal du måle uden sko og bukser.
  • Træk vaterpas eller bogen så langt op mellem benene som muligt (se illustrationen). Hvis du bruger en bog, skal du stille dig op mod en dør eller væg, så kanten er parallel med gulvet.
  • Mål nu med dit målebåndl fra gulvet til den øverste kant af vaterpas eller bogen.
  • Dette mål kaldes dit indvendige benmål.

  TRIN 2: BEREGN DEN RIGTIGE STØRRELSE TIL DIN ØNSKEDE CYKELTYPE

  Da forskellige cykeltyper har forskellige geometrier, skal din længde på inderbenet være relateret til den ønskede cykeltype.

  Du skal blot vælge en cykeltype fra oversigten nedenfor for at finde din perfekte stelstørrelse! Der finder du en ekstra stelberegner for hver cykeltype eller en størrelsestabel.

  Her kan du indtaste din indvendige benlængde og få en generel anbefaling af den optimale stelhøjde for den pågældende cykeltype. Den tilstødende tabel hjælper også med at klassificere dimensionerne i forhold til din højde.

  Har du allerede en bestemt cykel i tankerne? Tredje trin viser dig så, hvordan du finder den rigtige stelstørrelse til den pågældende cykel.

  Mountainbike Hardtail

  Fullsuspension MTB

  Racercykel størrelse

  Singlespeed / Fixie størrelse

  Crosscykel størrelse

  Trekkingcykel størrelse

  Bycykel størrelse

  Juniorcyklel

  Børnecykel

  TRIN 3: FINJUSTÉR MED SMARTFIT'S STELSTØRRELSESBEREGNER

  Har du fundet din ideelle stelstørrelse til din cykeltype efter trin 1 og 2? Har du allerede nogle cykler på din ønskeliste? Det er her, det virkelig bliver smart, for din armlængde og cykelproducenternes individuelle stelgeometrier spiller også ind, så du kan være helt sikker på, at du har valgt en cykel, der passer til dine kropsmål.

  Model- og mærkespecifikke geometrier

  Forskellen i geometri mellem en klassisk "diamantramme" med et næsten lige toprør og en trapezramme med et skråt toprør giver et indtryk af, hvor forskellige geometrierne på de enkelte cykler af samme type (f.eks. touringcykler) fra det samme mærke kan være. Og så er der forskellige geometrier (for den samme stelstørrelse) mellem producenter og producenter.

  Derfor har vi designet en online stelberegner sammen med eksperterne fra cykellaboratoriet, som samler kropsmål, cykelmodeller og lang erfaring med cykelpasning i en brugervenlig og præcis beregner.

  Stack & Reach

  Forholdet mellem stellets højde (stack) og længde (reach) er vigtigt for at bestemme den korrekte stelstørrelse. Dette forhold varierer meget mellem producenter og cykeltyper, så det skal tages i betragtning i beregningen sammen med dine kropsmål.

  Individuelle kropsmål

  Vi bruger geometridata for specifikke cykler direkte fra producenterne. Men forholdet mellem arm- og benlængde varierer også fra person til person, så disse to værdier bør også indgå i beregningen.

  Hvordan fungerer Smartfit-stelberegning i vores online shop?

  Smartfit-stelberegning er tilgængelig for næsten alle cykler i vores butik på cyklernes egne produktsider. Hvis der ikke findes nogen Smartfit-stelberegner til din ønskede cykel, skyldes det sandsynligvis, at vi ikke har modtaget geometrioplysninger fra producenten. Hvis dette er tilfældet, kan du stadig beregne din stelstørrelse ved at udføre trin 2. På produktsiden kan du blot klikke på "Hvilken størrelse passer til mig?" knappen over "Vælg stelstørrelse".

  1. Smartfit stelberegning åbnes. Først skal du vælge køn og indstille din højde.

  2. Værktøjet viser en gennemsnitlig benlængde for din højde. Du kan tilpasse den til din egen benlængde for at få et mere præcist resultat. Husk, at du allerede kender din indvendige benlængde fra trin 1 i denne vejledning til beregning af stellet.

  3. I det næste trin vil du se den gennemsnitlige armlængde. Du kan sammenligne dette med dine egne målinger for at få bedre resultater. Du kan finde ud af, hvordan du måler armlængden direkte i værktøjet (klik på spørgsmålstegnet på billedet).

  4. Værktøjet bruger Smartfit's algoritme til at finde ud af din perfekte stelstørrelse til den pågældende cykel. Hvis den pågældende stelstørrelse er udsolgt, foreslår den passende alternativer (også fra andre mærker).

  Tillykke - det var det hele!

  Hvis du følger disse trin, kan du være sikker på at finde den rigtige stelstørrelse til din drømmecykel, inden du lægger den i indkøbskurven. Det bliver meget sjovere at køre på en cykel, der passer perfekt til dig - nu skal du bare sætte dig på sadlen og køre!

 • Fick du svar på din fråga?