Hvilken dækstørrelse skal jeg bruge?

• De vigtigste at være opmærksom på når du køber dæk, er dækkets diameter og bredde. Diameteren svarer altid til den monterede hjulstørrelse, f.eks. 26 eller 28 tommer.

Bredden er noget mere fleksibel. Det eneste vigtige er at du ikke vælger et dæk, der er så bredt at det gnider mod rammens eller gaflens sider. Du kan være på den sikre side, hvis du bruger den samme dækbredde som før.

Du kan finde en oversigt over de forskellige dækstørrelser her.

Her er et uddrag af teksten:

SÅDAN VÆLGER DU DE RETTE DÆK OG SLANGEROVERBLIK OVER EMNERNE

Det er vigtigt at have de rigtige dæk og slanger monteret på cyklen, fordi kontakten med køreunderlaget defineres gennem disse to dele. Dæk og slanger bør vælges, så der opstår en køreunderlagskontakt, der harmonerer med din kørestil og komfortpræferencer. Hvis dine dæk og slanger er gamle og viser tegn på slitage, er det under alle omstændigheder tid til at investere i nye, så du kan undgå punkteringer og påny lade din cykel udfolde sit fulde potentiale.

Dæk og slanger findes i en række størrelser med forskellig bredde og slidbane, og de er fremstillet med forskellige gummiblandinger. Ved første blik kan især dækmarkedet forekomme uoverskueligt, men når du har fået styr på de grundlæggende begreber og termer, vil du opdage, at det faktisk er ret enkelt at træffe det rigtige valg. I denne guide hjælper vi dig med at finde dæk og slanger, der passer til netop din kørestil – uanset om du er til MTB, landevejscykling eller bykørsel.