Hvilken slange passer til mit dæk?

• At vælge den korrekte cykelslange kan virke som en labyrint af tal og specifikationer, men frygt ej – det er nemmere end du tror at finde den rette. Hvert dæk har en unik dimension, som er vigtig at kende, når du skal udvælge en slange. Dækkets dimension er angivet på siden af dækket og består af en række tal, for eksempel 37-622 eller 54-559.

For at finde den rette slange, start med at notere disse tal. Når du har dækdimensionen, er det tid til at vælge den korrekte type ventil. Der er primært to typer af ventiler: Presta (også kendt som racerventil) og Schrader (også kendt som autoventil). Sørg for at vælge samme type ventil som den du allerede har på din cykel for at undgå kompatibilitetsproblemer.

Med denne information er det enkelt at indsnævre søgningen til den rigtige cykelslange. Vælg den dimension, der matcher dit dæk og den ventiltype, du foretrækker. At holde sig til samme type ventil som den du allerede bruger, minimerer risikoen for fejlkøb. Så tag et kig på dit dæk, notér dimensionen og ventiltypen, og du er klar til at vælge en slange, der passer perfekt til din cykel.