Hvilken type ventil skal jeg have?

  • Når du står over for at vælge den rette ventil til din cykelslange, er der primært tre typer at have in mente: Dunlop-ventilen (DV), Presta-ventilen (SV) og Schrader-ventilen (AV). Dit valg skal stemme overens med den type ventil, som din cykel og pumpe understøtter.

    Dunlop-ventilen, også kendt som DV, er almindelig på bycykler og mere traditionelle cykler. Denne type ventil er nem at pumpe op, men kan kræve lidt ekstra arbejde ved montering, da den skal skrues fra hinanden for at passe ind i et fælghul på 8 mm i diameter.

    Presta-ventilen, ofte refereret til som SV, fransk ventil eller Sclaverand, er standard på landevejscykler og mountainbikes og vinder i popularitet på hybrid- og bycykler. Denne slankere ventil kræver et fælghul på 6 mm, hvilket bidrager til en stærkere fælgkonstruktion. Presta-ventiler fås i forskellige længder for at kunne tilpasse sig fælge af varierende højder.

    Schrader-ventilen, eller AV, er identisk med den type ventil, der bruges på biler, og kan derfor ofte pumpes på tankstationer. Det er dog vigtigt at sikre, at din cykelpumpe er kompatibel med denne type ventil. Den kræver også et fælghul på 8 mm, ligesom Dunlop-ventilen.

    Når du skal vælge en slange, er det essentielt at tage højde for, hvilken type ventil der matcher din cykel og pumpe. Overvej også, hvilken cykelstil du favoriserer, og hvilke egenskaber ved ventilen der er mest relevante for dig.

  • Fick du svar på din fråga?