Hvilken elcykel passer til dig?

• Der findes grundlæggende to forskellige typer af el-cykler:

El-cykler der støtter føreren ved hastigheder på op til 25 km/t, kaldes også pedelecs og betragtes juridisk set som cykler, dvs. at de kan køres uden kørekort og hjelm.

E-bikes der støtter føreren op til 45 km/t, kaldes også S-pedelecs.

De er registreringspligtige, og det er lovpligtigt at køre med cykelhjelm når du kører på en Speed Pedelec. Rådet for Sikker Trafik anbefaler, at du bruger en særlig Speed Pedelec-cykelhjelm, som beskytter bedre end en almindelig cykelhjelm.

Du skal være minimum 15 år gammel for at kunne køre på en Speed Pedelec.

Cyklen kræver knallertkørekort til en lille knallert eller kørekort til bil jf. reglerne om kørekort til 17-årige, hvis du er mellem 15 og 17 år.

Som med cykler uden elmotor, er det vigtigt at vide hvad du har tænkt dig at bruge din cykel til, før du køber den.

På den følgende side, finder du alt hvad du har brug for at vide om køb af el-cykler. https://www.bikester.dk/guide-til-elcykler/1056.html