Hvilket værktøj skal jeg bruge for at skifte slangen?

  • For at afmontere hjulet fra din cykel, skal du først sikre dig, at du har det nødvendige udstyr. Mange moderne cykler kommer med hurtigspændere, som gør det muligt at løsne hjulene uden brug af værktøj. Hvis du ejer en mountainbike, kan det dog være, at akslen kræver en unbrakonøgle, ofte i størrelsen 5mm, for at kunne fjerne hjulet. Ved traditionelle cykler kan det være nødvendigt at bruge en 15mm fastnøgle, som også er den størrelse, der bruges til pedalerne, for at løsne hjulene.

    Når hjulet er fjernet, kan det være en stor hjælp at anvende dækjern for lettere at kunne tage dækket af fælgen. Det anbefales at bruge dækjern af plast, da de mindsker risikoen for at beskadige fælgen. Det er en god idé at bruge to dækjern, så det kan være fornuftigt at have tre til fire stykker ved hånden, som du for eksempel kan opbevare i din sadeltaske.

    Til sidst skal du have en pumpe til at oppuste den nye slange med luft. Sørg for, at pumpen passer til din cykels ventiltype, og at du er bekendt med, hvilket lufttryk dine dæk skal have for at yde optimalt.

  • Fick du svar på din fråga?